- La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha visitat el municipi per conèixer de primera mà l’oferta i les necessitats en matèria turística.
La directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, va visitar dijous Benilloba, acompanyada de l’alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert i el primer tinent d’alcalde, Germán González, per tal de conèixer els recursos i l’oferta turística del municipi.
Huete va visitar l’hotel rural “Casa Taino”, que du el nom d’un dels personatges més coneguts de Benilloba i que va passar a la història per la instantània de Robert Capa durant la Guerra Civil amb “Muerte de un miliciano”. La directora general va elogiar l’aposta de Sergio Manzanaro y Pilar Pomata per crear un hotel amb encant capaç d’atraure un turisme de qualitat.
Acompanyada de l’alcaldessa i del primer tinent d’alcalde, la directora general va recórrer part del municipi, descobrint les conegudes magdalenes del forn de Benilloba i es va interessar per altres punts d’interés turístic, com el paratge del Molí del Salt o la col·lecció de “Màquines tèxtils manuals del segle XIX Josep Julià i Maria Català”, que es troba en procés de ser cedida a Benilloba i a la Generalitat per part de la propietària.
Durant la visita es va parlar de la importància de generar sinergies entre els municipis dels voltants i també amb altres nuclis d’atracció turística més importants, com Alcoi, a través de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Huete va animar a la Corporació a treballar en projectes que siguen capaços de fer valdre els recursos turístics, atraure visitants i generar riquesa en el poble i la comarca.
Per la seua part, l’alcaldessa, Ana Delia Gisbert va agrair a Huete el seu interés i “que haja sigut capaç de desplaçar-se en persona per tal de conèixer de primera mà la nostra realitat. A Benilloba treballem en diferents formes per fer valdre el nostre patrimoni i traduir-lo en font de riquesa.
Jordi Jiménez, regidor de Turisme de Benilloba ha explica que “tenim oberts diferents fronts pel que fa a l’estratègia turística, com rutes de senderisme on participem en un projecte amb la Universitat d’Alacant, hem declarat el Molí del Salt Bé de Rellevància Local (BRL) i volem ampliar la seua protecció -fent de l’indret que ocupa un Paratge Natural Municipal-, a més de treballar en un pla de promoció al costat de municipis com Penàguila, Benasau i Alcoleja, pobles que compartim el riu Frainós i que tenim moltes possibilitats en el camp de l’atracció turística, una tasca important que exigeix la col·laboració d’altres institucions com la Generalitat o la Diputació”.